( sede | 2007. 05. 16., sze - 23:30 )

Válasz ggergely (nem ellenőrzött) üzenetére

_Neo sok sikert a torrenthez!

GGergely! Nos mit mondhatnék. Én 35 éves vagyok, gyerekkorom óta érdekel a csillagászat, mikor már tudtam olvasni elsőnek csillagászati könyvet kértem ajándékba :) A hirek.csillagaszat.hu oldalt is naponta olvasom, kislányom első kedvenc programja is a Celestia volt 2.5 évesen. Nem azért mondtam az asztrológiai programot mert hülye vagyok...
1, Asztrológiai program egy rakat értelmes embernek kell (meg egy csomó értelmetlennek), kérdezd meg a kolléganőidet, vagy aki körülvesz :) Nagy hátrány, hogy ilyen még nem született Linuxra. Nem azt mondom, hogy nap-mint nap használom, viszont sokszor érdekel, hogy melyik bolygót látom az ég melyik pontján, ezért írtam is egy superkaramba widget-et rá:
http://www.kde-look.org/content/show.php/Edastro?content=48370
Persze az is érdekelne, hogy van-e a csillagok állásának köze ahhoz, ha bal lábbal kelek vagy elalszom a gép előtt :) Mint ahogy teliholdnál pl. sokan képtelenek elaludni.
2, Nézzük a világ legjobb, bár jó régi ilyen programját az astrolog nevű programot, egymaga csillagászat és történelem. Megmondja nagy pontossággal, hogy a történelemben bármikor-bárhol hogyan álltak a bolygók, kisbolygók, csillagok. Ezeket össze is tudja hasonlítani és többféle nézetben ábrázolni. Ok már van Stellarium meg Celestia ami kis részben tudja ezt. Azért azt nem lehet mondani, hogy milyen jó, hogy nincs használható felületű/kinézetű ilyen program Linuxra, ezért váltsatok :)

Hát én bizony ezeket tudtom hirtelen mondani ami nincs Linuxra és hiányzik:
Flash, asztrológia, profi videóvágó, tájkép generátor, metamorfózis... és Skype videó :)