Hát ugye... espresso esetén nekem 2-4 iteráció kell mire egy új kávéhoz beállítom a darálót. Aztán párnaponta utánaállítom. Úgy, hogy közben vákuumos tárolóban van az őröletlen kávé. Tökéletesen megértem, ha valakinek ez nem fér bele*.
Aztán... nem igazán a hopper számít, hanem hogy a gyártó szerint is lehessen benne egy adagot darálni, és minél kevesebb kávémaradék ragadjon benne őrlés után. Van mindenféle elmés megoldás, kocogtatós, pumpás is, de egy jó daráló ára... hát... nekem pl. sok, szóval egy közepes van.
Az én értelmezésemben ez olyan, mint a hifi. Ha már eleve nem túl rossz, ami van, akkor kicsivel jobb eredmény érdekékben sokkal többet kell fizetni, és nagyon sokan nem hallják érzik a különbséget.
*) Részben ilyenek miatt is van zuhanyzós kávéfőzőm is.