( dorsy | 2023. 05. 28., v – 09:19 )

"Amúgy a tartalom előállítóját max. akkor károsíthatja meg egy YTFE-s megnézés/letöltés, ha van szerződése a YT-vel"
Ez nem igy mukodik, ezzel a platformot (valamint annak usereit, legyen az vegfelhasznalo vagy tartalom-feltolto/keszito) karositod, a YT nem jut altalad reklambevetelhez == valaki mas fizeti meg az "ingyen ebed"edet. Vagy azzal, hogy megunja es vesz premiumot, vagy azzal, hogy a te kihagyott reklamaidat is le kell nyomni valakinek.

Egyebkent nem csak a YT share bevetel a mediacreatoroknak, attol, hogy mondjuk a YT nem vagy csak minimalis osszegeket fizet nekik ("ebbol nem lehet megelni"), a tartalom lehet szponzoralt, merchandise nepszerusites, affiliate linkek a leirasban, etc... == eletben marad a creator
Es kozben a YT keres a reklamon == eletben marad a platform. < ha ez elmarad mindenki szarul jar a vegen, az enduser is, YT is, creator is, mert megszunik a platform es/vagy szarabb lesz (fizetos, megtobb reklamos...).

Nem olyan bonyolult ez :)

Es attol, hogy valami nem explicit torvenytelen, meg lehet tisztessegtelen. (es ez a dolog letezik jogi szempontbol is, bar hal'istennek ez alatlaban inkabb az enduser- es az "egeszseges piaci verseny" vedelmeben "szokik megjelenni" a jogban) Majd a YT kibasz a platformrol - ha akar - ez miatt, akkor nem lesz min vitatkozni :)