( Sixday | 2023. 03. 31., p – 17:29 )

Nemtudom hogy hoztad ki a hozzaszolasaimbol hogy gyulolom az apple-t, rettentoen el vagy tevedve, semmi bajom veluk az arcedulaikon kivul, magam is aktiv ugyfeluk vagyok.

Azt viszont egy ertelmes, kozgazdasagi ismeretekkel rendelkezo ember eleg gyorsan ossze tudja rakni hogy az apple telefonok arai az atlagmelosok penzugyi kereteitol evrol-evre rohamosan tavolodnak ha a kp-s vasarlast nezzuk. Magyarul az apple szinte biztosra vehetoen azt latja a sajat belso grafikonjain hogy folyamatosan egyre tobb telefont ertekesit nyomott, nagykereskedelmi aron a mobilcegeknek mint listaaron kozvetlenul a fogyasztoknak (mert ugye azt azert senki nem gondolja hogy aki 50.000 db telefont vesz egyszerre az ugyanannyiert kapja az apple-tol mint az apple.com-os listaar). Erre meg rajon az hogy a mobilszolgaltatok a "0%-os kamat" cimu reszletre adott telefonokat meg a lista aron felul is jo 20%-os extra arressel ertekesitik az ugyfeleiknek, ami azt jelenti hogy a beszerzesi arhoz kepest nagyon komoly hasznuk van rajta (en szemely szerint siman megtippelek 40%-ot osszesen).
Ez alapjan szerintem biztosra veheto hogy az apple celja az hogy minel tobb keszuleket kozvetlenul a vegfogyasztoknak ertekesitsenek, mert sokkal nagyobb rajta a profitjuk. Roviden ennyi az eszmefuttatas szerintem a most bevezetett hitel lehetoseg mogott, attol fuggetlenul hogy lehet-e vele kenyeret venni vagy nem. Az hogy lehet vele kenyeret venni csak extra profit az apple-nek, mert gyakorlatilag ez egy hitelkartya, magyarul ha nem fizetsz vagy nem annyit amennyit kell egybol ugrik ra a 15.5-26.5%-os kamat (ezek a szamok konkretan az apple weboldalarol vannak), amibol biztos hogy ok is rendesen reszesednek a Goldman Sachs-on felul.

De ugylatom hogy ha az apple-rol van szo akkor sulyos idegrendszeri problemak lepnek fel nalad amik megakadolyozzak hogy ertelmes kommunikacioban vegyel reszt, ugyhogy en itt lezartam a tarsalgast. :)