( Friczy | 2023. 03. 31., p – 11:11 )

Van egy olyan állásfoglalás, hogy az úttesten lévő forgalom nagysága nem jelenti az úttest alkalmatlanságát, tehát a forgalmas úttest, mint indok nem elfogadott.

Nem vagyok álszent, vannak olyan rövid szakaszok, ahol gyalogosok közt megyek alkalmanként. De ilyen helyeken tényleg tartom a 10-et, szükség esetén kevesebbet, ha meg az se megy, mert sokan vannak, akkor tolom. De amit a többség csinál (20 vagy nagyobb tempó, adott esetben csengő), az durva, és megértem, hogy emiatt minden kerékpárost utálnak, szerencsére lassan ugyanez miatt a rollerest jobban utálják :)

A vállalod a pert és költséget bátor kiállás, egyszer egy logikátlan szabály megsértése kapcsán beszélgettem egy rendőrrel (nem büntetett, csak megjegyezte, hogy akár meg is büntethet, ráértem, elbeszélgettünk róla barátságosan), mondtam, hogy ahányszor ez lesz a helyzet, annyiszor szabályszegő leszek, ha megbüntet, akkor is, erre visszakérdezett, hogy ha minden nap itt lesz és büntet, akkor is? Meggyőzött, megegyeztünk, hogy legközelebb figyelek, hogy van-e ott rendőr :)

Szóval a kérdés adott: naponta vállalod a pert?