( jenkara | 2023. 03. 28., k – 08:55 )

Csak bedobom a sajat megszokasaimat a szalba...

- Windows kliens mentesere urbackupot hasznalok LAN-on belul. Incrementalisan pakolja a fajlokat. Epp ma neztem ra az egyik nyuzer mentesere. 600MB-ot ketto perc alatt pakolt el. Ez egy konyvelonek a napi munkaja, levelezese (TB) es a konyvelo programja, dokumentumai. Baratsagos a grafikus felulete. Szepen mazsolazhatsz mikorra akarsz visszamenni... Egy buuun lassu raid1 WDgreen van alatta.

- Ahol zfs van a szerver alatt ott a zfSnap-al cronbol gyartom orankent naponta hetente a snapshotokat. Persze van lejarati idejuk. Kb fel evre tudok visszatekinteni.

- Ahol ext4 van... Fuuuu... Ezt mar harom t-vel irom, olyan multido! Valamikor talaltam egy scriptet (amit kicsit kipofoztam azota meg csak masolgatom ha kell), ami naponta fut. Hardlinkekkel operal. Keszit egy full rsync-et a 0-as konyvtarba. Masnap a 0-t atnevezi 1-re es ismet rsync-el ugy, hogy a 0-hoz viszonyitva nezi a valtozast, a tobbi hardlink. Es ez megy het napon keresztul. Tehat, het napra tudok visszatekinteni. Mar nem is emlekszem a pontos mukodesre, de akkor jo otletnek tunt, es minden ejszakai allapotom klasszul megvolt a konyvtarakban.