( djpety | 2023. 03. 26., v – 18:38 )

Itt akkor van egy alapvető félreértés! Igaz, ha valaki kreatív, van háttér kontextusa akkor sokkal pontosabban tudja miről van szó. Kifejtem:

"WordPress thumbnail képméreteinek lekérésére" -> ez volt az alap kérés. Ez már önmagában két értelmű, mivel lekérhetjük a már feltöltött thumbnailek méreteit és lekérhetjük a regisztrált thumbnail méreteket.

Adott esetben ez logikus is lehet, de ezt feltétlenül, kontextus nélkül még egy fejlesztő sem pontosan érti. Ezért szoktak tisztázó kérdések, specifikációk, etc lenni egy-egy projektnél. Nyilván, ha valaki ismeri a kontextust számára ez egyértelmű.

De ha már felteszem a következő kérdést:

Az előző thumnailes megoldás továbbra sem jó. Nem a már feltöltött képek méreteit szeretnénk megtudni, hanem a lehetséges méreteket.

Bocsi, hogy félreértettem az eredeti kérdést. Ha a lehetséges WordPress thumbnail méreteket szeretnéd megtudni, akkor a wp_get_registered_image_subsizes() függvényt kell használni. Ez a függvény visszaadja a beállított képméreteket az adott WordPress weboldalon.

Az alábbi kódrészlet bemutatja, hogyan lehet használni a wp_get_registered_image_subsizes() függvényt:

$sizes = wp_get_registered_image_subsizes();
foreach ( $sizes as $size_name => $size_info ) {
    echo $size_name . ': ' . $size_info['width'] . 'x' . $size_info['height'] . '<br>';
}

Ez a kódrészlet visszaadja az összes beállított képméret nevét, szélességét és magasságát. A kódrészlet a thumbnail méretet is visszaadja, ha be van állítva a WordPress weboldalon.

A wp_get_registered_image_subsizes() függvény használata lehetővé teszi a programozók számára, hogy dinamikusan adják hozzá az egyéni képméreteket az oldalhoz, és lekérdezzék a beállított méreteket az oldal bármely részén.

 

--

Azért feszegetem ezt, mert szerintem alapvetően túl sokat várunk az eszköztől annak ellenére, amit még adott esetben magunktól sem várnánk el. Nem tudom hogy hangzott az eredeti prompt, de ha valami két értelmű, akkor nyilván vagy segítőkészen próbál megoldást keresni rá a kérdezett, vagy visszakérdez. De ha nem kérdez vissza, és nem is azt kapjuk amit vártunk, akkor általában pontosítunk, hogy mi nem volt jó a kéréssel kapcsolatban, tehát iterálunk. Vagy azt mondjuk, ez hülye aztán elküldjük.