( TCH | 2023. 03. 26., v – 14:12 )

Nem is állítja, hogy gondolkodik.

"Ő" maga nem. Csak vannak akik már a programozók apokalipszisét vízionálják, mert itt a csetgépété. Persze az előfordulhat, hogy a profitéhes és ostoba nagy cégek majd kirugdalják a programozóikat, mert itt a csetgépété, aztán, amikor kiderül, hogy ez a micsoda még a juniorok munkáját se nagyon tudja átvenni és összeomlik az ipar, akkor majd hirtelen kurwa nagy kereslet lesz programozókra, sokszoros áron, mert lehet majd a használhatatlan szemetet takarítani/újraírni, amit a mekkmesterséges unintelligencia fosott ki magából.

Adathalmazból épít olyan választ, amit az emberek jóváhagytak

Ezt mondtam én is.

ezzel egyre hasznosabb eredményeket adva.

Vagy nem. Ld. a belinkelt Twitter posztot.

Képes hallucinálni, kitalálni dolgokat.

Pontosítsunk: ahelyett, hogy bevallaná, hogy nem érti, mit akarsz, ahelyett, hogy pontosításra kérne meg, inkább nekiáll bullshittelni. Ergo: megbízhatatlan. Nem azért megbízhatatlan, mert rossz eredményeket is adhat, az oké. A bullshittelés miatt. Nem hibaüzenet van, hogy nem érti, vagy nem talált semmi infót, hanem made-up bullshit.

Ezért hozzáértőnek kell lenni.

Van, amikor az sem segít, ld. a belinkelt Twitter posztot.

Ebben az esetben, ha megírod neki, hogy ilyen nem létezik, vagy hibát másolsz be neki, mert megpróbáltad és nem ment, akkor korrigál. Iterálva lehet jól használni a bonyolultabb megoldások érdekében.

Vagy nem. Ld. a belinkelt Twitter posztot.