( locsemege | 2023. 03. 14., k – 14:05 )

Szerkesztve: 2023. 03. 14., k – 23:18

A MIC bemeneten kell beküldeni a hangot, az EAR-t bemenetként használva kicsi lesz az időállandó, vagy ha úgy tetszik, túl fent lesz az alsó törésponti frekvencia.* Az alkatrészek közül egyedül a dióda hőmérsékletfüggő komolyabban. Azt megteheted, hogy normál szilícium dióda helyett Schootky-t teszel oda, ezzel feljebb tolódik a DC szintje a jelnek. Ezzel lényegében hasonló dolgot érsz el, mintha melegítenéd a mostani diódát.

A laptop teljes hangerőre van állítva, de így is 5 perc kell, mire a gép annyira bemelegszik, hogy sikerül betölteni a programokat.

Ez műszaki specifikáció a jelszintekre nézve? A „teljes hangerő” nem valami olyan műszaki tartalom, hogy ezzel mindennek működnie kell a világmindenségben, hiszen ez teljes, amiből semmi sem hiányzik. Ez a minden. :) Nem a Spectrum rossz, hanem kicsi a jelszint. Nem éri el az ULA bemenetének komparálási szintjét, illetve eléri, de alig. Szerintem van software-es opciód is a laptop hangszerverének oldalán, vagy ha ez egy hangfile, a file-t is szerkesztheted, de van olyan lehetőség is, hogy építesz erősítőt hozzá. Már azok után, hogy meggyőződtél arról, hogy valóban a MIC-en küldöd be a jelet, s nem a fülhallgató kimeneten.

*: Lentebb írták, hogy nem így van. Javítva.