( oattila | 2023. 02. 07., k – 09:22 )

"Szerintem nem. Egy aláírás kell, a külvilágtól at óráig. Az órán túl a ház felé mi van, az a felhasználó felelőssége állítólag."

Rákerestem, elméletileg le kellene papírozni (szabványossági nyilatkozat):

MVM: Új vagy meglévő csatlakozási ponton többletigény (belterületen 3x50A-ig; külterületen 3x32A-ig)

"2. Ajánlatadás

Írásos igénybejelentés esetén levélben, ügyfélszolgálati irodáinkban ill. telefonon jelzett igénybejelentések esetén pedig szóban tájékoztatjuk az igénybejelentőt a fizetendő csatlakozási díjról és a többletteljesítmény kiszolgálásának alábbi feltételeiről:
•    Csatlakozási díj maradéktalan kiegyenlítése
•    Hiánytalanul kitöltött és aláírt hálózathasználati igénybejelentő társaságunk-hoz történő beérkezése
•    A felhasználási helyet ellátó társaságunk tulajdonában lévő csatlakozó vezetéknek, valamint ügyfelünk tulajdonát képező mértáramú berendezéseknek (mért fővezeték, főelosztó), és mérőhelynek a műszaki megfelelősége a kért teljesítmény biztosításához
•    Ügyfél tulajdonú villamos berendezésekre (mért fővezetékre és főelosztóra) vonatkozó szabványossági nyilatkozat ügyfelünk részéről történő bemutatása"

"4. A teljesítménynövelés elvégzése

Az egyeztetett időpontban szerelőink ellenőrzik ügyfelünket ellátó csatlakozó vezetéket, valamint ügyfelünk mért fővezetékét és mérőhelyét. Hibamentes esetben elvégzik a főbiztosítók cseréjét. Amennyiben a teljesítménynövelést ügyfelünk tulajdonában lévő műszaki berendezések állapota miatt nem lehet elvégezni, úgy Önnek kell a műszaki berendezés (mért fővezeték és/vagy mérőhely és/vagy főelosztó) alkalmassá tételét követően ügyfélszolgálatunk elérhetőségein ismételten jelentkeznie és kérnie a teljesíménynövelés elvégzését. Amennyiben társaságunk tulajdonában lévő csatlakozó vezeték állapota (keresztmetszet) miatt nem lehet a kért teljesítményt kiszolgálni, úgy annak cseréjét társaságunk által megbízott partner szerelőnk végzi el. Ebben az esetben ügyfelünknek a csatlakozó vezeték cseréjéért jogszabályban meghatározott csatlakozó vezeték díjat is fizetnie kell, melyről az alábbi linken talál tájékoztatást"