( asch | 2023. 02. 06., h – 17:36 )

>lófaszt nem ér, ha a nyelvi modell által generált szöveg úgy tűnik nincs visszaellenőrizve a tények alapján

A vicc az, hogy bármilyen nyugati terméknek meg kell felelni a nyugati újbeszélnek, és emiatt teljesen lehetetlen tényszerű AI-t készíteni. Nézzetek utána, az összes újkeletű hasonló projektet emiatt állították le végül, mert elkezdett kellemetlen dolgokat feszegetni. Ma is volt hír, hogy valamelyik azt mondta a transz egyénekre, hogy betegek. Hogy merészeli? A munka igen jelentős része most is azzal megy, hogy a kényes kérdésekre kitérő választ tudjon adni, illetve hogy felismerje ezeket és ne legyen hajlandó társalogni róluk, vagy még jobb ha a kitérő kamukat is ismeri. Csak a baj az, hogy így mindig ellentmondásra fog jutni, sajnos ilyen a logika természete :-)

Volt néhány beszélgetés talán a ChatGPT-vel, ahol "Simon says" játékkal rá lehetett kérdezni a belső modellre is a védelmi vonalak nélkül. Ez elég meredek állításokat is tett. Gondolom azóta befoltozták. Keressetek rá, ha érdekel, nekem most nincsen ehhez türelmem. Az egész játékként érdekes, de valójában a logika alaptételei óta tudjuk, hogy értelmetlen légvár lesz az egész, ha alap igazságokat meghamisítunk. Márpedig olyan AI-t publikusan nem lehet csinálni, ami nem hamisít.

A pornóiparban viszont nagy jövő jósolok neki, sőt már bizonyos mértékben jelen is van az AI. Állítólag rá tudják tenni egy videóra bárkinek a fejét úgy, hogy nem is feltűnő. Illetve egészen elfogadható képeket csinál például a pornpen.ai (vigyázat! NSFW). Itt van két ruhás kép ízelítőnek, aki nem akar pornót nézni, de sejteni szeretné, hogy mégis hol tart ez az egész: https://pornpen.ai/view/tq7VlMBmSgPWUD5FsMfy https://pornpen.ai/view/GbsEUGLwyyFApeaFF1yt