( Zahy | 2023. 02. 05., v – 11:40 )

Szerkesztve: 2023. 02. 05., v – 14:16

Jelenlegi állapot:

 

- kezdtem a max2play -jel. (user: pi, pwd: max2play) Nyilván én szúrtam el valamit, de nem akaródzott neki a wpa_supplicant.conf-omat megennie, és mintha kifejezettem eth0-ra lenne kihegyezve a dolog. Sok küzdelem után - ha nem is feladtam, de félretettem. Pedig az eddig kipróbálni letöltöttek közül a legnagyobb, szóval azt hittem csont nélkül fogja megugrani.

 

- jött a Volumio (volumio / volumio) Némileg jobban indult, a wifi beállítást megértette, a Pimoroni kártyáját listából ki tudtam választani. Ebben nincs hardver mixer, viszont a szoftver mixerre átváltás eléggé hol működött, hol nem. Ráadásul eléggé hektikusan vette azt, hogy nem a felületen állítottam be a wifi jelszót, hanem, betápláltam előre elkészítve. Jó pár rebooton jutott túl, mire felfogta, hogy nem kell a hostapd, de bezzeg a wpa_supplicant igen. Végül ott untam meg, amikor kiderült, hogy ezek a *talán* jövőben érdekes dolgok (multuiroom, AirShare) az alaprendszerben nem elérhetőek.  De tény, ezzel legalább egy webrádióba belehallgatásig eljutottam.

 

- piCodePlayer: (tc user, piCore, sudo -i nem OK, de sudo -s legalább megy) - wifi beállítást megeszi, de a hálózat kissé bizonytalankodikelsőre nem ment a pcp.local néven keresztüli elérés (sőt a kapott IP-vel sem, majd miután elkezdtem a gépról kifele pingelni, már legalább IP-vel elérhetővé vált, sőt pár reboot után a Bonjour is meggyógyult. Nekem a webes felülete nem nagyon esik kézre, de persze ha amúgy kliensről akarnám használni, nyilván kb mindegy. Egyelőre nem győzött meg. Most egy újratelepítéssel próbálkozok.

 

- sorban áll jelenleg a RuneAudio (bár elég halottnak tűnik a 0.3-beta, 2014 évi utolsó kiadással); épp töltöm le a MoodeAudio-t (felület a képek alapján emlékeztet a Volumio-ra), aztán újra ránézek a LibreELEC-re. És ha így haladunk, megint kézzel fogom összerakni :-(

Kieg: a Pimoroni csinált egy Pirate Audio nevű rendszert (Mopidy-vel), még azt is megnézem talán.