( Raynes | 2023. 02. 04., szo – 14:35 )

Próbált futtatni a --no-native-fs kapcsolóval, hátha megoldja. Alapértelmezésben az OS natív teljes képernyős módját használja, ezzel a kapcsolóval az mpv beépített módját.

Amúgy nekem mindenhol tökéletesen futott mindig is, igaz javarészt Linuxon használtam, MacOS-en még sose. Ha az a csapás ér, hogy windowsos gép elé kell ülni, akkor is az mpv-t teszem fel, ilyen VLC, mpc-HC/BE, hasonló szutykokat ki nem állhatok (bár az mpc-HC nem rossz olyan rendszerre, aminek retrónak kell látszania). Ráadásul mindenes nálam, nem csak videók, hanem online streamek, online rádiók, audiófájlok lejátszására is ezt fogtam be, most nemrég a MIDI lejátszást is bedrótoztam rá, hogy lehessen lejátszás alatt tekerni a fájlban, mert a fluidsynth nem tudta ezt.

Nekem igazából egy dolog hiányzik belőle, hogy jobban kezelje a képernyővédőt Linuxon. Elviekben kezeli, de ahogy a doksija írja, gyakorlatilag meg általában nem működik. Nálam dk WM, bspwm, dwm, IceWM, Openbox alatt nem működik, az xss-lock nem érzékeli, hogy le van tiltva a képernyővédő mód, és hiába fut az mpv, a beállított időintervallum után mindenképp bekapcsol a DPMS / screensaver mód. Workaround lehetne egy wrapper script, ami valami temp fájlt, vagy fifo-t nyitna, és az xss-lock által meghívott screensaver scriptem ezt figyelné, vagy akár azt, hogy fut-e mpv nevű folyamat. Nem lenne nehéz megcsinálni, egyelőre csak a lustaság az oka, hogy nem oldottam meg.