( hajbazer | 2023. 01. 30., h – 12:53 )

az se jobb ám, hogy jelenleg a publikus cím hiánya miatt ezeknek az eszközöknek a kilencven-sok százaléka kínai felhőhöz csatlakozik, amin keresztül zárt forrású obskúrus cuccokkal lehet őket baszogatni. 

Majdnem elfelejtettem, mennyivel jobbak™ az amerikai felhőhöz csatlakozó okosotthon-kütyük, amiket csak zárt forrású cuccokkal lehet baszogatni. Azok mindentől megvédenek™ és nem™ próbálnak mindent összegyűjteni rólunk és nem™ elemeztetik ki alulfizetett alvállalkozókkal, mit beszélgetünk otthon a szobában.

A publikus kitettség kezdetétől én azt várom, hogy muszáj lesz valamilyen védelmet beiktatni ezeknek az eszközöknek, így talán lesz végre valami elmozdulás.

Vagy muszáj lesz kidobatni a most megvett, nem biztonságos eszközöket, mert amikor multiék kamuinnoválnak egy kicsit, akkor hirtelen eszébe jut a tech-médiának, mennyi veszély™ leselkedik ránk.

Valójában szerintem továbbra is egyetlen IP-re van mindenkinek szüksége user oldalon. Ezen keresztül VPN tunnelen keresztül hozzáférve a helyi eszközökhöz. Így csak a VPN-nek kell biztonságosnak lennie, nem minden egyes eszköznek.

Ebben egyetértünk.