( azbest | 2023. 01. 24., k – 17:42 )

Attól, hogy te fizetsz, még jut minden fizető ügyfélre ezer karen. És ők ingyen reklámmentesítésre használják a 3rd party megoldást. Mindig le van írva, hogy mit kapsz azért, ha fizető ügyfél vagy. 

Egyébként valsz simán működhet továbbra is bármelyik 3rd party alkalmazás, csak nem az ingyen developer kulccsal terjesztve (amit nem is szabadna közreadni). Például a youtube kodi addonhoz is az a javasolt megoldás, hogy saját magadnak regisztrálj developer kulcsot és azzal használd, ha neked ez kell. Gondolom ez működhet twitter 3rd party megoldásokkal is az ottani saját api kulccsal. Az más kérdés, hogy a nem hivatalos kliensek bármikor elromolhatnak api változáskor, amit után kell húznia annak, aki azt fejleszti. A hivatalosnál meg szinkronban történnek a változtatások. Persze ez jellemzően nem az átlagfelhasználó asztala, hogy api kulcsokat konfiguráljon.

Ilyen szempontból a streaming szolgáltatók is elég visszafogottak, mert nem üldözik a 3rd party kodi addon készítőket. Az addon nem próbálja megkerülni a másolásvédelmet, igaz azt csak fizető ügyefelek tudják használni eleve. De persze ott is bármikor eltörhet az addon, mert api változtatásnál a hivatalosra figyelnek csak. Amelyik streaming szolgáltató reklám alapú, az valsz szigorúbban veszi, ha reklám átugró addont csinál valaki.