( kroozo | 2022. 12. 22., cs – 07:49 )

Mondjátok, hogy ez komoly, mert viccnek durva lenne :)

Mármint azon személy szerint nem nagyon csodálkozom hogy a security bitvadász csókának vajmi kevés köze van a frontendhez. Azon se, hogy ezt nem tudja magáról, mert útban van az egója.

De azt nem értem, hogy ha az új egyszemélyi istenség megérkezik, és kézzel kiválasztá messiását egy publicity stunt keretében, aki majd itt megoldja, hogy minden jó legyen, akkor a messiás ugyan miért nem fér hozzá a cégben az emberekhez, és tud odamenni valakihez, aki érdemben leakaszt neki ott egy kibaszott fejlesztőt? Ez már a cégvezetés alfája és omegája, vagy arra még várni kell?

Aztán itt van a technikai része is, ami kissé zavarba ejtő. Mivel egyáltalán nem használom a twittert, ezért lehet, hogy nem értek valami, de egészen úgy tűnik innen nézve, hogy az a screenshot azt csinálná, amit az ember vár tőle: felismeri, hogy szeretnék egy userid, feldob egy listát useridkkal (gondolom olyanokét, akihez volt közöm), aztán abból választhatok. Gondolom úgy, ahogy szokás ezt, gépelek, szűkül, aztán vagy elgépelem egy darabig, aztán enter, vagy egy időután odanyilazok, aztán enter. Ahogy egyébként az ilyen autocompletek túlnyomó része működik.

Nem tiszta, hogy a should tokenize and autocomplettel mit szeretne elérni emberünk. Mármint tokenizálni tisztán láthatólag tokenizál, hiszen felismerte, hogy 'from:' adott listát. A sima autocomplete az ez esetben nem tudom hogy nézne ki, azt tudom elképzelni, hogy vagy nem csinál semmit addig, amig uniqe perfixet nem írok, vagy csak egy lehetőséget mutatna mondjuk szürkével a végére, ala fish shell. Élnék egy gyanúperrel, hogy egy A/B teszten a jelenlegi megoldás nyerne, csak gondolom az úriember cli huszár. Max annyit tudok elképzelni, hogy ne triggerelje rögtön a from, csak pár char leütés után (bár szerintem ettől is szarabb lenne), de bár én se értek a frontendhez, lehet, hogy rászánnám azt a pár órát, hogy  elolvassam a doksit amivel ezt a fantasztikusan nehéznek tűnő kérést meg lehet oldani, ha már én lettem a messiás.

Arról nem beszélve, hogy aztán az autocomplete tartalmának mi a túrós köze lehet a reacthoz, azt se látom innen tisztán, de úgy érezném, hogy ez ezen a ponton inkább a backenden múlik.

Szóval lehet, hogy jobb is, ha inkább dvd kódokat tör föl az ürge :)