( YleGreg | 2022. 12. 12., h – 10:32 )

Szerkesztve: 2022. 12. 12., h – 10:36

Ez az USB-C toltes mennyire tartos szerintetek?

A regi laptopomnak a bumszli kerek power csatlakozoja ranezesre is massziv volt, nem is kopott ki, pedig majd egy evtizedig nyustoltem.

Most durva szanitassal, ha a mostani lapost 10 evig szeretnem hasznalni, mondjuk ket naponta toltve, akkor egy kis rahagyassal 2000 alkalommal lesz megnyomkodva az USB-C aljzat, hiszen az nem csak toltesre van, hanem adatkapcsolatra is. Es nem tiszta laborban, hanem siman szobaban, ahol van por, vizpara, zsiros kosz, stb.

Nem fog ez par ev mulva tonkremenni? Mechanikusan is birnia kene a strapat, meg azok a baromi kicsi erintkezok is koszolodnak, talan meg oxidalodnak is, es a rugalmassagukbol is vesziteni fognak az evek soran, ha jol sejtem.

Most rendeltem egy magneses dugaszt, amit egyszer beledugok, es onnantol kezdve arra csattan ra a tolto kabele, igy a sikamika egy par forintos cserelheto alkatreszt rongal, nem pedig az alaplapra forrasztott csatlakozot.

Egyszeruen nem tudom elkepzelni, hogy a kis USB-C olyan strapabiro lenne, hogy a naponta, ket naponta torteno inzultalas ne tenne tonkre az evek alatt. Van a laposon USB-A csatlakozo is, kar, hogy onnan nem tud toltest felvenni, az tobbet csiszolhatonak tunik. :-)