( pink | 2022. 12. 10., szo – 20:25 )

Egy dolog a mission meg az elvek, de senki nem akarja, hogy az ellenség misuse-olja a saját platformját. Mert mindig vannak, akik az unintended use legelképzelhetetlenebb módjait ötlik ki. Ez mindenre igaz. A zsebünkben hordott számítógép processzora és memóriája brutálisan fejlettebb, mint az űrsiklókat vezérlő számítógépek voltak, olyan lehetőségeket nyitva meg ezzel, amiknek csak a képzelet szab határt. Mégis vannak, akik mindezt fingós videók nézésére használják. Vérzik az ember szíve ilyenkor. Gondolom a twitter csapat is hasonlóan érzett, amikor ellepte a gyermeküket a söpredék.

Persze bele is állhattak volna, hogy márpedig itt ez van, de ez mindig a nehezebb út, és a részvényárfolyamnak se tett volna jót. Hazudni kifizetődőbb. Amíg le nem buksz.

Ilon se fogja ám liberalizálni a twittert, csak átlengeti az ingát a másik oldalra. Megy most a hype generálása, hogy növelje az érdeklődést, aztán megy tovább ugyanez, csak más szempontok mentén. Musk politikai értéke a twitterben manifesztálódó médiaérték. _Ezért_ volt neki érdemes megvenni.