( osod88 | 2022. 12. 09., p – 13:28 )

Jogos, teljesen jó kérdések amiken el kell gondolkozni mielőtt belevágunk. A probléma az, hogy ez egy pici cég ami most aránylag hirtelen növekedésnek indult, amolyan régi startup. És gyakorlatilag egyedül vagyok az egész IT modernizációra, jómagam sem éppen tapasztalt Kubernetes-admin.

Van még két veterán rendszergazda kollégám akik még a dockerrel is hadilábon állnak, de legalább mindketten nyitottak új dolgok megtanulására is.

Lehet, hogy kissé fordítva ülök a lovon ezzel az elképzeléssel, de ennek is megvan az oka: Az IIS-webapp .net Frameworköt használ, mire ebből bármi multiplatform konténerekre szétszedés és portolás .net core-ra megtörténne, az még optimista becsléseim szerint is minimum 3 év, de lehet hogy 5. De legalább már elindultak ebbe az irányba a fejlesztők.

Addig viszont legalább ami linuxon futtatható azt szeretném optimálisabban hostolni, én már azt is előrelépésnek gondolnám. Szerintem sok cég jár ebben a cipőben, ha jól tudom például a Nomad is ilyen feladatokra lett kitalálva ahol vegyesen van