( Raynes | 2022. 12. 08., cs – 15:07 )

Ja, ez a baloldali közlekedés is nagyon idejét múlt már. Értem egyébként benne a logikát, a helyi autóipart akarják védeni, hogy a külföldi import kocsit ne tudd komoly és drága átalakítózás nélkül használni, hanem az ittenit vedd meg helyette. De ezt lehetne importadóval is megoldani, ettől még nem kéne a másik oldalon vezetni. Ráadásul nem csak az hogy a másik oldalon mennek, de körforgalom is az ellenkező irányba megy, meg parkolók ki/bejárata is ennek a balkéz-szabálynak megfelelően alakul. Sőt, sétányokon, lépcsőházakban, raktárakban is a bal oldalon kell menni, különben betoporog mindenki eléd.

Most tanulok itt kint vezetni, szopok is miatta rendesen. Minden tele van buzi körforgalommal, de már annyira, hogy fetisizmus szintjén, 100m-enként körforgalom, körforgalomban körforgalom, de a kijárat és bejárat is körforgalom. Levezetesnék körfogalom, csak azért, hogy kipihenjük magunkat... igen, kitaláltátok... a következő körforgalomig. Főleg szopás, ha sok sávos körforgalom és nem tudsz időben sávot váltani a kijárathoz, mert nem férsz be.

A másik gyönyörűség, hogy szűk utca, mindkét oldalán parkolnak, épp csak el lehet férni közöttük. Ráadásul szembe is jönnek, külön élmény, főleg, ha azzal van fokozva, hogy az egész még beláthatatlan kanyarban is van. Persze mindig inkább ez, mint a francia parkolás.