( Raynes | 2022. 12. 08., cs – 14:34 )

Ez mindenkit megzavar. Állítólag ez még egy nagyon régről, 2. vh környékéről visszamaradt szokás, mikor a hideg és a meleg víz külön vezetéken ment. Persze most már lehetne nyugodtan keverőcsap, de sok régi házban megmaradt ez. Modernebb épületekben, intézményekben, hotelekben a4z4ért már keverős szokott lenni. De lehet van benne brit sznobság is, pl. ha megnézed a villanykapcsolók is fejjel lefelé vannak bekötve, szándékosan. Mikor a magyar/globális szokásnak megfelelően fel van billentve, akkor kapcsol LE.

A konnektor meg ilyen. Nagyon safety-k akarnak lenni, azért ilyen vastag villás, meg hogy rossz polaritással ne tudd bedugni. Plusz a biztosíték is be van építve. Akkor különösen szar, ha egy ilyen csatlakozóra véletlenül rálépsz. Eddig el tudtam kerülni, de állítólag rohadt fájdalmas.

A másik, amire számítsál, hogy fürdőszobákban zsinort rángatva kapcsolják a villanyt, elsőre vécéhúzókának nézi az ember. Plusz a fürdőszobákban szándékosan nincs egy konnetkor se, mert nem safe. Tehát ha valaki hajszárítót, hajsütővasat, villanyborotvát, stb. akarna használni, az jól megszopta. Ami még különös, szúnyoghálót se látsz sehol.