( locsemege | 2022. 12. 07., sze – 20:04 )

Időközben debugoltam, megtaláltam, mi történik, aztán jeleztem a Fedora bugzillában is, meg a GNU Bash fejlesztőjénél is. Ez utóbbi megköszönte, de már tudott róla, van hozzá patch is talán. Persze forrásban valahol, release talán még nincs belőle, Fedorához meg nincs újabb: bash-5.2.9-3.fc37.x86_64

Arról van szó, hogy ha read belső parancsot használsz -t timeout paraméterrel, majd picit később újra használsz read belső parancsot, de már timeout nélkül, akkor ez utóbbi read is az első timeout idejével fog működni. Ennek az a következménye, hogy ha a második read vár valamit, például y vagy n lenyomását, a korábbi timeout-os read idejének indokolatlan használata miatt tovább megy, nem vár, s üres string lesz a beolvasott érték. Ez az, ami még az 5.1-ben jó volt.

Valószínűleg valaminek az inicializálása marad el. Néztem a forráskódját, megtaláltam a file-t, amelyben javítani kellene, de eléggé össze van nőve a többi paraméter feldolgozásával, szóval gondolkodós, inkább megvárom, amíg megjavítják hivatalból.