( naszta | 2022. 12. 07., sze – 01:28 )

Szerkesztve: 2022. 12. 07., sze – 08:06

Szerintem a GSM közösség előszőr a saját háza táján tegyen rendet! Márciusban az USA-ban telefonálni sem tudtam (angol 5G előfizetés, iPhone 12), mert 2G más az USA-ban mint Európában, 3G le volt már lőve, VoLTE meg minek. Fél év alatt javult a helyzet, most már volt 5G és VoLTE, de amikor magyar számot hívtam random török számot írt ki a magyar oldalon (az angol számom helyett). Ezek évek óta tesztelt éles production technológiák, havi £30-40-ért (nem fizetek telefonért, ez csak a mobil, havi £10 csak az, hogy a legtöbb országban úgy legyen netem és telefonom, mint itthon). Ehhez képest a FaceTime vagy a Teams üzembiztosan üzemelt mindkét esetben (a mobildíj töredékéért).

+1: VoLTE még a nyáron nem ment Budapesten, hanem 3G-re csapott vissza a Telener hálózat (az EE csak velük megy otthon). Kiváncsi leszek, hogy karácsonyra lesz e már VoLTE (azaz praktikusan végre full 4G) roaming poziban. Amíg ez nincs, addig igazából nincs bevezetve a 4G.

BTW: Viber-em nincs, de lehetne épp az is. Úgy tűnik a sz@rrágó technológia jobban működik néha, mint a fancy, drága. LOL!