( Raynes | 2022. 12. 05., h – 12:24 )

Igen, de phpX-ről mindenképp fog lépni minden disztró X+1-re. Itt max. azt döntheted el, hogy meddig halogatod. Ha ügyes vagy, akár az X+2-ig is, de akkor még nagyobb pain in the ass lesz upgrade-elni. Minél több fő/alverziót ugrasz át, annál nagyobb az esélye, hogy bugokba futsz.

Egyébként én tökéletesen értem, hogy mi a stable és az LTS lényege, arról írtam, hogy mások szokták félreérteni. Valahogy azt hiszik hogy az azért stable, mert nincs benne bug, „stabilabban” fut, meg sose lesz vele gond. Közben meg ahogy írod is, lehet benne bug, jöhet elő upgrade-hiba is, stb.. Semmire nem garancia. Tökéletes rendszer, disztró amúgy sincs, felhasználásfüggő is, hogy kinek mi a jó, milyen programokat használ rajta, stb..

Egyébként kár, hogy az univerzális csomagformátumok nem támogatják a CLI programokat. Ha ezt megoldanák, akkor sok gond megoldódna, ha valakinek régi Python, PHP, régi vagy új gcc kéne, akkor tudna belőle több/régi verziót is tartani, és nem kéne magát a disztrót is ősrégi verziókon megrekeszteni.