( mauzi | 2022. 12. 05., h – 11:28 )

Szerkesztve: 2022. 12. 05., h – 11:29

TL;DR

Én jelenleg SMS-ben küldöm ki a júzereknek a $VERYIMPORTANT üzenetet. (Kétfaktoros hitelesítéshez szükséges egyszer használatos kód, a tojásosnokedli receptje, stb. tökmindegy). Jelenleg ehhez egyetlen dologra van szükség, a júzernek a telefonszámára, ami egyébként is le van tárolva a rendszerünkben, mint kontakt elérhetősége.

Mi van akkor, ha én mostantól ezt a $VERYIMPORTANT üzenetet push/rcs/akármi üzenetként akarom elküldeni? Ha jól értem, erre esélyem sincs, csak akkor, ha:

  1. megbízok egy programozót, hogy gyártson nekem egy okostelefonos appot (majd, a világ végéig tartsa karban a kódot, kövesse le az API változásokat, stb.)
  2. ráveszem a júzert, hogy a platformnak megfelelő alkalmazásboltból telepítse ezt fel a telefonjára.

Tehát, az nem működik, hogy a júzerünknek van egy akármilyen telefonja, rajta beszéd/adat előfizetéssel, és "csak úgy" küldök neki egy üzenetet. (Eleve címezni sem lehet telefonszám alapján, ha jól sejtem.)

BTW, kicsit úgy vagyok ezzel az "okosüzengetéssel", hogy azt akarjuk megjavítani, ami el sem romlott. Az SMS egyes célokra pont tökéletes. Nyilván kiterjedt chatet folytatni nem azon kell.