( influencer | 2022. 11. 30., sze – 18:17 )

Az emberek azokat a híreket, cikkeket, írásokat szeretik, amik a saját igazukat igazolják, bármilyen hülyeség is az. Azt pedig nem, ami ellentmond, amit hinni akarnak. Ezért van tele minden ilyen scam bulvár kamu híroldal gyors fogyást garantáló, potencianövelő csodaszerekkel, szivargyújtóba dugott 30 százalékos gépjármű fogyasztáscsökkénést okozó találmányokkal folyamatosan. Mert aki azokat a híreket olvassa, az el is elhiszi, meg is veszi ezt is akár.

Az emberek tudatszintje emelkedik, csak mivel egyre több kevésbé okos és bölcs ember is tud kommentelni és tartalmat létrehozni, ezért tűnik úgy, hogy egyre hülyébb az emberiség. A média, minél nagyobb látogatottságot célzó magazinok pedig azokból csinálnak hírt, ami minél több kattintást hoz. Azok a clickbait anyagok pedig sokszor nem igazak, vagy részben.

A bölcs, nagy tudású, okos emberek a legtöbb esetben nem töltenek időt azzal, hogy a hamis kommenteket megmagyarázzák, hogy nem igazak, mert már sokszor kipróbálták, hogy a hülyékkel nem lehet vitatkozni. Így sokszor a kommentek csak egyoldalúak, mert nem érdemes vitatkozni a más értelmi szinten lévőkkel, akik más élethelyzetben, más tudatszinten, más társadalmi rétegben képtelenek felfogni a mondanivalót, mert nekik bizonyos szavak ismeretlenek vagy mást jelentenek, tévesen.

Ezek tudatában érdemes azzal tölteni az időt, ami szerinted hasznos, a saját tudatszinteden.