( nexudes | 2022. 11. 28., h – 23:18 )

Szerkesztve: 2022. 11. 28., h – 23:18

Egyenlőre valamire való op rendszer legalább önmagával legyen kompatibilis...
API amikor egy xml leíróból fejtsd vissza, mit akartak, vagy van egy sima text output...
Gyakorlatilag 25 év után azt mondom vissza a gyökerekhez, mert túlzott API-knak hála, szinte minden BUG-os.
Teljesség igénye nélkül
vasak:
Honeywell HDC 402 - egy holdraszállást megoldott API nélkül pár kb-ból
Hubble - 8bit CPU +upgrade 386 cocpu, később upgrade 486-ra itt se egy mai szemmel komoly API-val oldották meg a 30 éves működést, mégse fagy be. OS VRTX laza 40+ éve (assembly-ben írták emlékeim szerint)
ISS '98-ban CC egy i386 :) viszont itt már megjelent másodlagos/harmadlagos rendszereknél az NT 3.51, jelenleg pedig úgy tudom talán DEBIAN-ra álltak át.
Komolyabb ugrás 2011- körül megjelent 200mhz-re sugárvédett RAD750 15+ éves tervezett és egyenlőre be is vállt élettartalommal.
NASA a mai napig az egyszerűségre törekszik mindenre is felkészülve, persze ott is vannak már erőteljes hullámvölgyek, de nem a a fontos, hogy egy API szép legyen és modern, hanem 15 év múlva naprendszerünk széléről is küldjön adatokat. Itt már megjelent a RTOS egy jobban szeparált rétegelt változatai és igen már használhatod a rust-ot is ha erre fejlesztesz :)
De vigyázz 200mhz a teljes teljesítmény és mindennel is osztozol rajta +1gb memória, sajnos sok programozónak már az is kihivás, hogy ezt megoldja
Ha pedig valami egyszerű könnyű kis API akkor te is építhetsz egy ilyet:
https://www.youtube.com/watch?v=0efTTWMl3v0
Jók  modern API-k amikor bankbiztonságról beszélünk, vagy egészségügyi adatokról, de két szoftver közötti adatcserét feleslegesen bonyolítunk meg sokszor.
Úgy gondolom jó lenne ha az egész világon bevezetnék, hogy minden páratlan évben, nincs új funkció fejlesztés, csak a régieken hibajavítás. Tökéletesebb programok esetén kisebb lenne a vágy, hogy újabb és újabb "megoldásokat" találjunk ki. Egyre sűrűbben látom hogy kanyarodunk vissza txt-hez, és már azt sem tudják megugrani a programozók, hogy csv exportnál, ne legyen vessző az exportált szövegben, vagy más legyen az elválasztó :(
API-k dátum mező illesztése két rendszer esetében amikor az egyikben szabadon válaszható a régió :) Ja hogy önök másképp írják... erre nem gondoltunk ...