( strogg | 2022. 11. 26., szo – 17:26 )

Mondom ti tudjátok. 

Bár aki nagyihoz megy (aki nagyon a világ végén lakik, ahogy tényleg csak az E betű világít)  az a nagyival foglakozzon :D 

Vonaton tényleg tud gond lenni, bár egy kolléga sem futott ebbe még bele, igaz 1 jár vonattal és nem akar dolgozni közben. 

ezek speciális esetek amik viszont tényleg előfordulhatnak. Én személy személy szerint olyan gépet kerestem aminél én előbb merülök le mint a vas akármennyit túlórázom, és nem kell töltő téglát vinnem. (az almás téglával is embert lehet ölni :D )

A VM futtatást aláírom néha jól jön 1-1 vm elindítása. 

Utazáskor nyilván viszem amikor nem hazaesek vmikor és amíg alszom töltődhet.

Én nekem elsősorban a lokális kis xarjaimon kívül csak igazából vpn kell, és ha komolyból akarok valamit bemegyek neten. Ha fejlesztek akkor meg egyből github-ra megy minden (enterspájz) a benti szerver meg szépen megcsinálja vele amit kell ha fordítani akarok. Bár ez ritka. Úgyhogy az én felhasználási módom (meg a többieké) max egy vscode, arra meg tökmindegy a bechmark. Innentől már vallási kérdés, van aki thinkpad windows, van aki xps linuxal, van aki macbook. Sőt van hüvely matebook is :D Az eszköz kb. mindegy. De egyik sem a széttuningolt fajta, macbook-ból egyikünk sem vett 16 gigást, mert felesleges :)

A másik halálom a töltőkockán kívül, hogy 1db gépem legyen, általánosan. Legyen üzemidő, legyen némi teljesítmény, tudjak doksit írni vagy beszámolót, ha be kell menni dirihez nézzen is ki valahogy, ha kell vscode legyen ott, és kész. Minden másra ott a szerverek amik megcsinálják amit kell. :) Pont azért vannak, hogy ne 3 kilós erőművekkel mászkáljon az ember :D