( strogg | 2022. 11. 26., szo – 16:33 )

Azért nem olyan rossz főleg ha mellé teszem mi az energia fogyasztás.

https://nanoreview.net/en/cpu-compare/apple-m1-vs-amd-ryzen-7-6800h

Nem vagyok egy hw szaki, alapvetően a benchmarkokat e-penis helikopterezésnek tartom (nem attól lesz nekem jó, hogy jobb pontszámú a procám, hanem meddig tudom gond nélkül ellátni a feladatot vele amire vettem. Apple tesztereknél sem értem ezt az állandó geekbecnh mániát :D )

Szerintem az átlag embernek amire kell a munkagép: excell,word,ppt, youtube, face, levelezés, ilyemik. A legtöbb user nem akar videót vágni (a másik amit nem értek az alma tesztereknél, ez az állandó videóvágás. A userek 95%-a a büdös életben nem akar videót vágni vazz) nem akar retusálni ps-ben, nem főleg nem a cod legújabb részével 120 fps-ben játszani, (arra játékgép való) de amit a leginkább nem akar: töltő téglával rohangálni. 

Akinek kell egy monstrum x86 azért, hogy word-ot használjon rajta, és kell neki a 1TB ssd (amit szinté nem értek minek egy átlag vasra, filmek tárolását sem értem lokálban, de mindegy ez én vagyok) és nem zavarja, hogy fel akar szállni a forró gép az asztaláról idle módban, akkor oké. Akinek meg ezek számítanak, az vesz egy m1-es jéghideg real magas üzemidejű egyszerű vasat nem 950K-ért és kész :D  És nem csak a procát nézném meg a memóriát. Én azért nézem azt is, hogy 2 hónap múlva ne legyen fényesre kopott az amúgy recsegős igénytelen touchpad, értelmes bill. legyen, ne kopogós igénytelen tokozás ami 1 év múlva szintén recseg-ropog, stb...  Ha értelmes x86-ot akarsz venni tényleg jó minőségben mac árban van. (carbon,xps) Persze attól még melegszik, és üzemidő is olyan amilyen, de legalább windows. (leginkább amiatt vesznek pc-t, mert igaz: a mac-et rohadtul szokni kell a win után)