( andrej_ | 2022. 11. 26., szo – 11:26 )

Ó je. Nagyon örülök, hogy sikerült megfognod a lényeget. :) Az úgy látom nem ment át, hogy a fő igény az lenne, hogy lehetőség szerint a szérint szélesebb 800mm-es (ohohoho leírtam!!!!! pezsgőőőő) racket prezentálják a szolgáltatást igénybe vevőnek, amiben már van esély szépen kábelezni, és rendezkedni. Saját racket vinni egy horrorsztori, és nem azért mert egy szimpatikus gyártóét oly nehéz lenne kiválasztani. Egyrészt rögtön négyzetméter árat kapsz (nem mertem olyat írni, hogy terület alapú, ki tudja hány ezer hozzászólás lett volna), ami drágább, mint a rack bérlés, másrészt a hidegmeleg folyósós kialakításnál ezeket nemszeretik, mert nem illeszkedik a standardjukhoz.

Ehhez képest egy halom fölösleges pörgés ment milliméter fronton, amivel a kWh-k füstöltek el fölöslegesen. Node mindenki arra fordítja az idejét, saját és számítógépe energiáját, amire szeretné.

(Csak halkan jegyzem megy, hogy ez egy fórum, senem dolgozat, senem tudományos értekezés, és nem biztos, hogy ide mindíg 120%-nyi idő van kommentelni.)

++

Azt még hozzátenném, hogy a rack összeszerelés az nem mérnöki munka, senem a szerverek és kapcsolódó eszközök beépítése. Mérnöki munka a tervezés, és a kivitelezés felügyelete, bár az nem árt, hogy ha az illető nem csak dumál, hanem esetleg meg is tudja csinálni. Onnantól mondjuk bajok vannak, amikor egy diszkcserénél azt írják vissza, hogy "küldjük a mérnököt", aha. Hiába fogod 50 :DDDD keretében leírni, hogy deaz deaz, nemaz. Ezeket technikusok szerelik a világ boldogabb felén, hogy a tisztelt mérnökúrak magasabb szintű problémák megoldásával termeljék a hozzáadott értéket. Például kiszámolják szép mértékegységekkel, meg lemérjék, hogy hogyan optimális megpakolni a szervertermet, vagy esetleg csak néhány racket az érkező cuccokkal.