( strogg | 2022. 11. 25., p – 15:10 )

Egyrészt nem tudtam, hogy annyira ellenségek lennének az usánkák.

Másrészt európa konkrétan tökig magának köszönheti ahol tart, mert egy tökömlököm banda. Amíg az usánkák arra törekednek, hogy lehetőség szerint ne akadályozzák az innovációt (nem véletlenül az amerikai frekvencia felszabadítás után jött az első mobil) addig európában rommá bürokratáskodnak mindent, és azt nézik ,mit miért nem lehet, melyik jogszabály alapján. 

A magyar bürokráciát meg főleg nem kell bemutatni senkinek. Azt a kérdést kéne feltenni végre, hogy a szilicium völgy miért ott van ahol, miért nem párizs, berlin, esetlen budapest mellett? mik azok az okok, ami miatt egy motorola építette meg az első mobilt és nem egy európai cég? Miért van az, hogy az jobs csinált egy almás céget és nem hans münchenben vagy karcsi kaposváron? Pénz ugyanúgy van európában is ha akarnak valamire. És lehetne sorolni. Irigykedni lehet az usánkákra, nem irigykedni kell, hanem jobban csinálni. 10mrd dollárra rúgott az űrteleszkóp? Európában nincsen ennyi pénz? De van. Űrközpont. Végül csak lett valami. akkor miért az usánkák lövöldözik ész nélkül felfele ezeket és nem európa? Ez nem pénz kérdése, hanem gondolkodásmód és mentalitás. Ennyi.

Jön egy ötlet, fel kell karolni, belerakni a pénzt, és nem szétxopatni aki mer gondolkodni. Hogy mondjak egy egyszerű dolgot is. Lakossági tendereket kiírni, hogy kell egy bizbasz ami egy vérmintából megmondja, hogy a szaturnuszon van e élet. fődíj: 200m euró és szabadalmi támogatás, az csinálja meg aki akarja nyitott verseny. Előbb utóbb jön egy jobs, gates, stb... Női kvóta baz+ az fontos, de ez nem. Úh. európa magának köszönheti, hogy minden irányból beelőzték.