( gelei | 2022. 11. 25., p – 10:36 )

Es megis megtettek, mert a politikus mar csak ilyen: alapvetoen a segget vedi, es fogalma sincs, szoval megnezi, mashol mit csinalnak, aztan jol lemasolja. Ugye a tipikus "meg senkit se rugtak ki, mert java-t valasztott".

Az elején, amíg senki nem tudta, hogy a COVID az egy erősebb nátha lesz, vagy egy laborban kikísérletezett szupervírus, ami kettéhugyozza az ebolát, addig teljesen értehető a lezárás. Nekem inkább az nem tetszik, hogy amikor már láttuk közelebbről a vírus hatását, volt maszk, volt oltás, volt minden, akkor is még ott tartottunk, hogy este ne menj ki sétálni, ami nyilván egy baromság. Ebben ugye az ausztrálok jártak az élen, akik nappal sem engedtek ki piknikezni a természetbe, baszódj meg otthon. Szerintem értelmes ember nem vitatja, hogy az ilyesmi faszság. Mint ahogy az is, hogy a social distancing nevében megvágták a bolti nyitvatartásokat, hadd sűrűsödjenek össze az emberek vásárlás közben.

az emberek 99%-a egy keptelen az alabbi 2 dolog kozul legalabb az egyikre:
- maganak gondolkodni, kutatni, sajat velemenyt kialakitani

Ez viszont egy teljesen irreális elvárás, ugyanolyan, mint amikor a FOSS-huszárok mantrázzák, hogy nyílt forráskódú, nyugodtan átnézheted ha nem bízol benne. Hogyne. Mekkora effort auditálni egy komplett rendszert, mondjuk a kerneltől a böngészőig, amiben a netbank fut? Kurva sok. Ezért mi van, kénytelen vagy elhinni, hogy mások már megcsinálták.

Azt várni, hogy az átlagember virológiai expert legyen, miközben középsuliban örült a biosz hármasnak, értelmetlen. Kutatni, persze. :)