( asch | 2022. 11. 24., cs – 19:40 )

Az azért vicces, hogy valahogy ebbe is belekevered a Fideszt :-)

Ha mindenképpen aktuálpolitikát kellene keresni ebben a történetben, akkor én ott kapirgálnék, hogy "Kiderült az is az ügyvédi beadványokból, hogy a lövöldöző nembináris neműnek vallja magát, és semleges névmásokat használ a férfi/nő helyett." Tehát volt egy önként felvállalt mentális betegsége és mégis szabadon hagyták futkározni.

A másik ami ki szokott derülni az ámokfutókról, hogy valamiféle dilibogyóval "kezelték". Erre a konklúzió az szokott lenni, hogy na lám milyen jól felismerték, hogy kezelni kell. Biztos nem vette be a bogyóit, attól kattant meg. De mi van ha fordított az összefüggés és a bogyótól kattannak be? Ezt valamiért még felvetni is illetlenség.

A harmadik ami a témában eszembe jut, hogy mára annyira gyakoriak lettek a lövöldözések az USA-ban, hogy mostanra alig érik el az ingerküszöböt. Az ember nem tud mindennap felháborodni ugyanazon a híren, egyszer csak betelik és elfogadja, hogy mostantól ez van. Annyira sok lett a kattant ember, hogy sajnos "part and parcel of living in a densely populated area". Még pár év és el is felejtik az emberek, hogy régen kirívó eset volt egy lövöldözés, még régebben pedig teljesen ismeretlen volt.

Utolsó gondolatként pedig: ahogy átvesszük a nyugati kultúrát nyilván nálunk is meg fog jelenni ez. Sajnos elkerülhetetlen, ha ugyanazon az úton járunk, akkor ugyanoda fogunk jutni. Még nem volna késő irányt váltani.