( locsemege | 2022. 11. 24., cs – 13:57 )

Kellett oroszul tanulnom, de akkoriban Szovjetunió volt, mi meg szovjet befolyási övezetben. Ennek semmi köze a mai orosz kissebségpolitikához. Ja, ha pedig arra utalsz, hogy milyen erőszakosak az oroszok, félve említem meg, hogy angolul is kellett tanulnom.

A turistak pedig tanuljanak meg magyarul rendelni ha mar ide toljak a kepuket, mi kotelezne egy vendeglatost arra, hogy nyelvet tanuljon.

Ez így van, ezzel egyetértek. Majd ha már elég éhes lesz, el fogja tudni mondani magyarul, mit szeretne. Vagy elmutogatja. Vagy megeszi, amit elé tesznek. Ha én vagyok külföldön turista, az én kedvemért sem tanul meg a személyzet magyarul.

Esetleg nezzuk a dolgot mas iranybol, szerintem a munkavallalok szoritjak ki magukat a piacrol ezzel a hozzaallassal.

Nem. Épp arról beszélek, hogy az az alapvetés, hogy valaki állampolgár egy országban, mert oda született, s ez nem lehet az életére nézve hátrány.

De mondok mast is. Ha a magyar gazdasag valami csoda folytan beindulna, lehet hogy meg Indiabol vagy Kinabol is megerne idejonni, megtanulni magyarul tokeletesen es munkat vallalni. Akkor aztan nezhetnel hogy mekkora eselyed van munkat vallalni egy masikkal szemben aki nem csak magyarul beszel, de meg 2 masik nyelvet mellette, azutan majd lehet pampogni.

Nagyon jó példa! Ezért kell megszüntetni a bevándorlást, bevezetni a vízum kötelezettséget, s vízumot csak nagyon indokolt esetben és csak korlátozott időre kiadni.