( gyuri23 | 2022. 11. 11., p – 18:42 )

Szerkesztve: 2022. 11. 11., p – 18:44

Esetleg fusd át a Pottenger macskái írásom. Pont erről szól.

Az állatnak (és szerintem embernek is) a lehető legkevésbé feldolgozott, lehetőleg nyers ételt kéne adni. A kutyám főtt rizst és nyers csirke far‑hátat kap, meg amit az tyúkoktól ellop magkeveréket, nyers zöldséget és gyümölcsöt. A kutya egy keverék, igazi pásztorkutya (erről is írtam), nagytestű 60-70 kiló körüli és ezen a táplálékon várhatón elél 15-17 évig.
A macskák nagyjából ugyan ezt eszik, csak ők nyers csirkehúst, csont nélkül, ezen kívül az udvaron esznek még füvet, meg amit találnak.

Minden felfeldolgozott élelem szemét! A tápok lehúzós hulladékok. Minek veszed, ha ezerszer jobbat tudsz adni nekik, olcsóbban?

Embernek, állatnak egyaránt, a feldolgozott élelem ártalmas, hála a modern tudomány profitorientált csodájának. Ha jót akarsz a macskádnak nem eteted ilyenekkel és magad is a lehető legkevesebbet fogyasztasz.

Az igazi döbbenet, amikor nem a "bejáratott" helyről kap húst a macska, megszagolja, eltorzul a feje és otthagyja. És ez csak nyers hús! Abban is van szar. Képzeled el milyen lehet ami fel van dolgozva, és kemikáliákkal elnyomva az igénytelen alapanyag...