( Raynes | 2022. 11. 03., cs – 05:25 )

Tudom, mert te jobban értesz megint ehhez a részéhez is. Nem is kell nekem felnyitnod a szemem, magyarázd el a sok disztrónak, aki dobta a LibreSSL-t, hogy ők is a béka segge alatt vannak.

Pedig igazából nekem a librés változattal sem lenne gondom. Ami nekem nem tetszik, hogy feleslegesen léteznek ilyen mindenféle forkok, ami meg csak arra jó, hogy felaprózzák a fejlesztői erőforrásokat. Mert oké, legyen LibreSSL, nekem az is ugyanúgy megfelelne, de akkor meg az OpenSSL-t mi a rákért reszelik, nyergeljen át mindenki Libre-re. Ha még initrendszerről vagy valami hasonlóról lenne szó, ami teljesen más lenne, akkor megérteném, hogy valaki nem akar systemd-t, meg extra bloatot, stb., de itt most SSL-nél ez így agyrém, hogy párhuzamosan mennek egymás mellett projektek, mert csak. Persze még így is mindegy, legyen sok fork, nem írhatom elő, hogy ki min dolgozzon, ilyen az opensource, önkéntes, mindenki azt fejleszt, amit akar, ha felesleges, ha nem, de ettől ez még pótcselekvés, és nem kell magyarázni, hogy így béka, úgy akármi.

Esetleg, ha ebben tényleg ennyire otthon vagy, írhatnál te is saját SSL implementációt, kedvenc Javád alapjain. Csak hogy legyen olyan is.