( tomtyi | 2022. 11. 01., k – 12:08 )

Pesten „csak” 41 évet éltem, 15 éve meg „vidékiként” bringázok. Amíg a gyerek nem lett iskolás, addig télen-nyáron, éjjel-nappal, szó szerint esőben, hóban, viharban, dög melegben bringáztam és vittem őt is bölcsibe, oviba, mentem a 4 km-re lévő boltba. Telente kb. egy nap volt, mikor nem bringáztam, mert a nappal kicsit vizesebbé vált hóba gyártott, éjszaka visszafagyó autónyomok miatt nem túl „praktikus”.

„ha a frankó aszfaltja ugyanúgy nem lenne úthálózatba szervezve, szemléltetésképpen földutak lennének a Nagykörút folytatásában”
De ugyebár nem így van. Nem véletlenül, hiszen a szerencsétlen országos úthálózat részei a budapesti sugár- és körutak, mindig is azok voltak.
De ez nem a körúti bringasávot ellenzőkkel, hanem a segg buta Karácsony ostobaságával szembeni ellenérv, ami önmagában is mutatja, hogy ennek a buta vidéki suttyónak nem a kerékpározás szaporítása, hanem az autózás kiirtása a célja. Egyébként a pesti belvárosban a legforgalmasabb gerinchálózatra rajzolt kerékpárutakon kívül milyen módon lehet közlekedni bringával? Az egy vagy kétsávos, mindkét oldalon parkoló autókkal ékesített utcácskákban? Vagy a következő lépés az lesz, hogy a Róbert Károly-Hungária-Könyves Kálmán és budai többé-kevésbé ennek megfelelő vonalon belülről kitiltják az autóforgalmat?