( BehringerZoltan | 2022. 10. 27., cs – 01:39 )

> aminek mind nincs köze jelenségek ismétlődéséhez. Logika alkalmazható pl. algoritmusok vizsgálatára is
> logika ugyanúgy nem virtualitás, ahogy a cipésszakma sem az, vagy az sem, ha tudsz sakkozni.

A logikának nincs köze a jelenségekhez [ill. azok ismétlődéséhez], de nem virtualitás. Kevésbé megnyugtató h Te ezt érteni véled :-D

> Tudatában vagyok, hogy a tudományos módszerrel a világról szerzett tudás nem abszolút biztos és végleges.

Hát már csak ezen topik alapján sem lehetne mást állítanod! Csak az a probléma, h az emberek nincsnek ennek a tudatában! MIért? Mert már az iskolában is becsapták őket.  

> Nincs semmi szélhámosság. Először le kell jegyezni, mint az addigi tudásunk hiányosságát. Utána az addigi tudásunkkal együtt be kell olvasztani egy továbbfejlesztett modellbe. 

De van! Így ugyanis nem érthető, h ha mindent beolvaszt akkor mi az amit kizár a tudományos logika? De szándékoltan nem érted meg a problémát! Vagy csak úgy teszel! Rávezető kérdés, hogy a tudomány szerint a világnak mindenképpen logikusnak kell-e lenni v. lehet logikátlan is? 

> A rendezettség megbomlása mindig veszteség

Hát épp ez az! Elveszik valami ami a rendezettséggel megvolt! Hova lesz? Magadnak mondasz ellent! A rendezettségben akkumolálódott a rendezett állapot kialakításához használt energia. Ami a rendezettség megbomlásával fel kell h szabaduljon. 

> Miért lenne az létromlás, ha nem tisztelnek valakit, aki szarul dolgozik? 

Most ennek semmihez semmi köze! A saját szalmabábodat egydül kell püfölnöd! A király megbizta az intézőt h járjon el a nevében. A képviselet bizalmat feltélez, a bizalom rendezettség, aminek a felbontása pedig létrontás.  A humor a létrontásban gyökerezik. A sajátosan fonák látása, karikírozása, groteszk jellege adja azt impulzust amivel a rendezettséget megbontja, és a megbomlásból felszabaduló energia az ami a közönséget jó kedvre deríti (mégha ezt az energiát a tudomány nemistudja értelmezni). Valójában ez a jókedv is egy torz reakció, egy kimozdítottságot (emotio) jelent, és jó érzésként való felfogása csak a káprázattal magyarázható. Azért generálódik érzelem mert a rendezettség (igen, a világ rendezettége) az AUTON (ÉN) része (ti.: magammal kapcsolatban nincsnek érzelmeim), és megbomlással a dolog így magamból um. kiszervül, disztanciálódik, MÁSsá [HETERON] válik, ami már nem az eredeti rendbe illeszkedően, hanem egy torz módon az érzelmeken keresztül akar visszakötődni hozzám (érzelmeim kizárólag csak a mással kapcsolatban vannak). Maga a röhögés, mint mozdulat sor, a rekeszizmok feszülése/ernyedése, a megváltozott szagatott légzés, ugató hang stb mind mutatják ezt a kimozdítottságot, torz, groteszk mivoltot. És h ezt mégis kvázi kellemes dolgonak élik meg általánosan abban a felszabduló enregia érzékelésének van szerepe. 

>  ha unalmas és csúsztatás van benne, már igen. Pl. az "igazolják a jelenségek"-et mint "csodák" "véghezvitelét" írja le. Pedig a csodánál nem szokta a "szent" megmondani, hogy hogy csinálta, úgy, hogy elegendő pénz és energia befektetésével te is utánacsinálhatod

A hiba az ön készülékében van!

> Tudása mindenkinek valamennyi van, korlátozott

Igen pl. az ember elvárná, h ha egyszer arról ír, hogy a tudományágaknak csak mi adtunk külön nevet, vagy akár definiciót is önkényesen - már ha létezik egyáltalan definició ami kötelezően elhatárolja, h mi az ami az egyik mi az ami a másik tudományághoz tartozik - akkor a másik fél bellássa, hogy így ezek valójban érvénytelen kategóriák, amik olyan dolgot probálnak leírni, ami ugyan ilyen érveénnyel lenne leírható más kategóriák szerint is. És ne kezdjen el felsorolni fogyatékos módjára nyilvánvaló dolgokat, mert azok semmi olyat nem tesznek hozzá az állításhoz ami eredendően már ne lett volna figyelembe véve, különösen ne tegye ezt a felvetett probléma megértésének a terhére! Azaz h a tudományágak ahelyett h egyesülnének végül egy nagy közös tudományággá  (ahogy pl. eredőn minden természettudomány a fizikától származik), hanem örökösen csak újabb és újabb al-alágakra bomlanak míg végül nemfogják érteni egymást. Végül is az egész sehova nem fog vezetni! De ez a sehova sem vezetés maximális etikátlansággal, démoni és infernális meghatározottsággal történik. Ahogy ezt egyébként nagyon pontosan látják sokan - és nem éppen újkeletű módon pl. ihletileg  Zager & Evans - In the Year 2525  Többek közt ez is az oka a tudomány már jelenleg meglévő válságának. Bár beledögleni végül abba fog, h a létrontásnak már nem szüksége lesz rá, hanem éppen h az útjában lesz - ez a válságának a fő oka.