( rpsoft | 2022. 10. 17., h – 00:49 )

Olvasni szeretek. De ez nem érdekelt eléggé. Az érdekelt, hogy tényleg azért nem volt-e a párt tagja, mert kifogásai voltak. Nem, nem azért, azért, mert nem vették fel.

szíveskedtél eltekinteni tudományos módra, éppen az a lényeg

Attól függ, hogy lényeg-e, hogy mire vagy kíváncsi. Amikor elolvastam a sztorit, engem az érdekelt, hogy igaz-e, hogy ő eltartott kisujjal távol maradt, ahogy beállítja az interjúban. Nem volt igaz. Az, hogy mi bajuk volt vele, ebből a szempontból irreleváns. [Az indoklásból annyit idéz az általam olvasott forrás, hogy "nemkívánatos elem", és arra utal, hogy megalkuvásnak tartotta a fasiszták nem elég kemény antiszemitizmusát. Ezt valamennyire megerősíti az, hogy fennmaradt egy végül el nem készült könyvterve, amiben ő írta volna le a "spirituális zsidókkal" szemben való fellépés szükségességét (a "biológiaiak" mellett, azt a részt valaki más írt volna).  A teljes forrás, az olasz fasiszta párt fennmaradt levele, nincs meg nekem, és nem is áldoznám rá a kevés helyet, ami még van a könyvespolcaim valamelyikén.]

És? Az eredetről egyáltalán nem is szóltam. Ugyan így a box-ökölvívás eredetéről sem! Ezek Amerikában való _népszerűségéről_ volt szó! Uhh..

Erre mondtam, hogy máshol is népszerű volt, már korábban. A hűvös angolok is az öklükkel szeretik elintézni a dolgokat? (Vagy szerették, akkor, amikor ott volt népszerű.) Amikor nagyapám Bécsben tanult, akkor ott is nagyon népszerű volt  a box a tanuló ifjúság körében.

Meg kéne kérdezni Oregontól, h tényleg kártékony, gonosz alakok-e az olaszok, mert eléggé ez a mániájuk:

Azért azt tudod, hogy az nem dokumentumfilm, ugy-e? Ráadásul a mondat körül van még valami sztori is, úgy is mondhatnánk, hogy számít a kontextus. A mantuai herceg, egy nőcsábász áriája, kiduma, hogy miért nem kell neki tisztességesnek lennie a nőkkel.

Önmaga a bizonyíték saját magára

Szóval a nagy igazság üres tautológia lenne?

 De a lelkiismeretről már írtam

Emlékszem, akkor sem győzött meg.