( rpsoft | 2022. 10. 16., v – 02:31 )

Hogy nem volt tagja a fasiszta pártnak.

Meg azt is, hogy azért nem volt tagja, mert ő annál egyénibb. Dehogy, azért mert nem vették fel. Meg azt is mondja, hogy ő nem is úgy értette a rasszt, és őt nem zavarta, hogy valaki zsidó származású, ha nem zsidó szellemileg. Miközben a náci Németországban tartott előadásaiban egyáltalán nem mondta, hogy az általa "biológia rassznak" nevezett származás alapú antiszemitizmuson túl szükséges a szellemi.

Még a teljesség kedvéért előadhatnád azt is az olvasóközönségnek, h pontosan miért is nem vették fel a fasiszta pártba?

Nem tudom. El lehet olvasni. Engem addig érdekelt a dolog, hogy igaz-e, amit mond, hogy ő ennél nagyobb egyéniség volt, és fenntartásai voltak, úgyhogy nem akart tag lenni. Persze, csak azért jelentkezett.

Faj, rassz stb fogalmak

Azért az, ugy-e, okés, hogy ez az egész problematika, amire azt építed, hogy a "tudomány kisajátítja a faj fogalmát", egy nyamvadt félrefordítás. Gondolom, latinból, de például németül a faj (abban az értelemben, amit a tudomány is használ) az Art vagy Spezies, és az, ami a kutyáknál a fajta, és embernél az a "faj", amit a náci söpredék emleget, az Rasse. Angolul species és race.

A többi szintjére nem megyek le. Csak azt nem tudom, miért zavar, ha azt mondom, hogy Evola fasiszta vagy náci, ha azokban a dolgokban, amikkel kapcsolatban tapsikolt a fasisztáknak és a náciknak, teljesen egyetértesz vele.

pl baseball,

Legalább annak olvasnál utána, hogy angolszász eredetű.

Ez megint olyan mint az atombombás sztori: a tudomány ott sem volt (csak épp legyártotta a bombát és odadta a használati utasítással, h majd itt kell megnyomni)! Persze! Csak kérdem h talán a tudományt nem az emberek művelik? Hát h lenne akkor érvénye az általad prezentált szétválasztásnak miszerint a tudomány csak a tudást akarja, a változást meg csak az emberek? Nevetséges!

Ah, uncsi. Egyrészt, a tudomány nem egy cég, hanem egy fogalom. Attól még, ha valaki éppen bombát csinál, az az ő magának a cselekedete, nem "a" tudományé. Másrészt, még csak nem is scientist vagy researcher volt az ott dolgozók szerződésében, hanem engineer. Attól még, hogy emberek művelik a tudományt meg a dominót is, a kettő nem összekeverendő. Még akkor sem, ha ugyanaz az ember műveli egyszer az egyiket, egyszer a másikat.

Amúgy, ha annyira dicsőíted Evolát, az ő háborúimádatával, akkor min rugózol itt? Csak nem az fáj, hogy az "elnégeresedett" amerikaiaknak és a zsidóknak sikerült megcsinálni, nem a felsőbbrendű árja übermenscheidnek?

Ellenkezőleg a jelenségek a káprázat részei, amik éppenhogy elfedik a valóságot.

Semmiféle bizonyíték nincs erre. Üres duma. Te sem mondasz semmit, arra, hogy azt az ú.n. valóságot honnan kellene megismerni. Ha hagyományra hivatkozol, azt ki hagyományozta rád? Honnan szedte, ha nem a jelenségekből?