( Raynes | 2022. 10. 13., cs – 05:29 )

Ha egyszer kormányzó elvtárs elhatározta, hogy kell ilyen vörös csillagos Commieforniába, és a stróman sógor cégének is kell az exkluzív gyártási megbízás, akkor kell, ha képernyővédővel, ha anélkül. Le kell szállítani a számokat a tervgazdálkodásban.

Nekem egyébként nem is az a gyenge pontja jut eszembe az e-inknek, hogy a nem mozgó pixelektől ég be, hanem sokkal inkább az ottani forró nyarakon nem ritka az árnyékban 40 fok, napos aszfalton 50, ha épp nem sikerül árnyékba parkolni, szépen lefő az egész, ha kell képernyővédőstől. A hideg ott nem játszik, nálunk télen az e-inkből e-icecube lenne, de a forróság simán gond lehet. A másik, hogy az esőt hogy bírja, mert azt értem, hogy beteszik valami védőházba, meg besüllyesztik, és oda nem esik be az eső, ha épp parkolnak, de mondjuk ha egy tisztességes zuhiban, forgalomban kapja be az egész a sok vizet, akkor nem vagyok benne biztos, hogy jót tesz neki, annyira vízálló lesz.

A másik, hogy a képernyőkímélős terved is ingatag, mert oké, megoldják azzal, de ha épp akkor aktivál be, mikor le kéne a rendszámot olvasni, még ha csak parkolás közben is, akkor mit csinálnak? Ott malmozik a rendőr, mire lejár? Bár mi nem tudhatjuk, gondolom sógor-koma cége volt az egyedüli, aki a tanulmányt is megírta erről, hogy működni fog, mert ha ők gyártják, akkor működnie kell. Közpénz, másra költeni nem lehetne úgy se, eltenni meg nem lehet, mert megromlik.