( BehringerZoltan | 2022. 10. 12., sze – 23:32 )

Valami penetránsan vulgár-populista amit előadsz itt háborúról, meg agresszorról. Kizártnak tartom, h tudós ember így nyilvánuljon meg, bár az alpári kifejezéseid legalább passzolnak a tartalomhoz. 
Agresszor az aki a katonasággal megtámadja a másik felet. Ez igaz. Csakhogy nem a teljes igazat mondja el! És bizony erősen az szokott lenni a helyzet, h az igazat és a teljes-igazat vizsgálva eltérő konklúzióra jutunk annak tekintetében h ki is a háború felelőse, ki is a valódi agresszor!

Roppant érdekesnek találom, h Amerikát - az állítólagos békeszerető országot - csak úgy mindig megtámadják és akkor ő válaszul felvonul egy másik földrészen a katonaságával halomra ölni az embereket. Vagy egy tucat ilyet lehetne felsorolni, a minta többnyire ugyan az.  
 
> sokaknak lelkiismeret-furdalást okoz, ha szervet kapnak... a halott tiszteletének jele, ha megeszik a hullája egyes részeit

Nincs ezen mit magyarázni. Vannak a létrontásnak mindenféle bugyrai. Van biztos olyan új-tüdős is aki szalad a dohányboltba. Mások meg kannibálok. Megint mások fajtársi körben gyártanak atombombát. Megint mások a saját beteg gondalatikkal próbálnak bemocskolni tisztán látó embereket. 

Ezt a kor teszi amiben élünk. Ez a sötét-kor. Amikor a tradició visszahúzódik a létesültek világából és így azok vezérlő elv nélkül magukra maradva megbolondulnak.