( Adamyno | 2022. 10. 12., sze – 15:42 )

Az ultimate productivity-től messze van a device :)

VaZso leírta dióhéjban. Nekem is ott áll a polcon. Jó lenne ha jó lenne, de többek között pont a külső kijelző nem működik a Type-C porton. Egyelőre annyi, hogy nyomtattam neki egy tokot 3d nyomtatóval. Valószínűleg nyomtatok mégegyet gumiból majd.

Abban nem vagyok biztos, hogy a hálózat szakadozik vagy csak gyengébb, mint az általam megszokott, mert az állapotsori ikon nem egyértelmű. Viszont a sztereó hangszóróból az egyik nem mindig szól. Ha soha nem szólna inkább jobb volna, mert így idegesítő hogy videó közben szakadozik a hang egyik oldalon.

Egyébként jó kis eszköz lenne, de nem tudom, hogy egyáltalán kész lesz-e valaha szoftveresen is. Sebesség ügyileg abszolút nincs vele gond. Én inkább a LineageOS-t és az Ubuntu Touch-ot vártam, de sehol nem tartanak a fejlesztéssel, nem is nagyon reklámozzák, aminek többek között az lehet az oka, hogy a SoC megváltozott, a SD835-ös készülékeket pedig előtte kiküldték a fejlesztőknek. Így szinte kezdődhetett elölről a portolás. Nagy szenvedés ez a projekt. Egyébként üzenetet írni, telefonálni, átlagos használatra, NFC-vel fizetni, ujjlenyomat, stb működik, csak ennyi pénzért azért az ember elvárná, hogy legalább hibamentes legyen és/vagy legyen mögötte egy kis szoftveres támogatás is. A fejlesztői csoportban is vannak vagy 40-en, abból kb. 2-3 ember aki csinál is valamit ahogy láttam. A többiek kb. várják a megoldást, mint pl. én is. Nekem tényleg ssh-zni, konzolozni, linuxozni kellett volna a cucc, amivel lehet telefonos dolgokat is művelni. A hardver megfelelő lenne bőven. Még játszani is lehet. A 8GB RAM sem kevés és a háttértár sem. Még várok egy kicsit, de lehet meghirdetem. Ebay-en elkapkodták mint a cukrot, aki felrakta mert meggondolta magát.

Közreműködtem egy Astro Slide 5G-ben is, de nagyon nem akarják legyártani a magyar billentyűzetest (holott állítólag egy csomó német elkészült). Egy ideje ott már gyanúsan nagy a csend. Majdnem megrendeltem a Cosmo communnicatort, de láttam, hogy indul egy új projekt. Majdnem megrendeltem az eredeti F(x)tech pro1-et, de láttam, hogy indul az új projekt. Lehet, hogy nem volt jó ötlet egyik esetben sem. Nagyon rosszul jött ki az időzítés. Ilyen kis startupok sokkal nehezebben maradnak talpon, amikor a nagy gyártók már jó előre milliós tételben lefoglalják a flagship soc-okat, akkor mit akarunk 2-3 ezer darabbal..