( BehringerZoltan | 2022. 10. 08., szo – 23:17 )

> tökéletesen egyformán pedig azt, hogy egyáltalán semmilyen különbségtől nem tudunk sem mi, sem más

SZó sem lehet róla, h ilyen módon lehatárold a "tökéletesen egyforma" kifejezés jelentéstartalmát. Maga a kifejeés természetesen nem érvényes, úgy értem h csak hipotetikusan gondolható el. Hisz amit kifejez az egy önellentmondás, ami nem létezhet. 

> Csalás az, ha átvernek valakit.

A tudomány veri át az egész világot. Mindezt olyan szisztémában, h maguk a tudósok azt gondolják, h valami jót tesznek. Beteg a világ. Sötét kor. Kali-yuga. 

> Azt mindenki tudja, hogy a modell nem a valóság

Nem, nem tudja mindenki. Mindenki azt gondolja, h a tudósok a valósággal foglalkoznak - miközben valójában ők csak legóznak. Ép ezért javasoltam, h minden nap a tévében a déli harangszót követően erre hívják az emberek figyelmét. Illetve az említett iskolai vezeklés is nagymértékben hozzájárulna a valós kép kialakításához.

A lelkiismeret - ami szóösszetétel valami förmedvény egyébként, mivel úgy tűnik mintha az un. lélek megismeréséről szólna, miközben a jelentéstarlma szerint eleve feltételez egy magasabb ideát - mely tudományos keretek közt nem ragadható meg -, és a bűnre hajló ember természetét ezen magasabb ideához való visztéréshez kényszeríti. Minthogy ez a tapasztalás minden ember számára rendelkezésre áll, így a magasabb idea létezése a dolgok helyeségéről valójában nem kétséges. Örökös értelmezési konfliktus van a szellem és a lélek szavak közt, amire minden bizonnyal tudatosan is rájátszanak a létrontó erők a lélek profanizálásval, és a tudományos értelmezés körébe torzításával (pszichológia). Itt egy nagyon tudatos és démoni csalás történik. 

> És ha más nem érzi?

Hát ez a probléma! Azért nem érzi mert el van vakítva, kápráztatva. Egyébként érezné. Ez a létrontás eredménye: a káprázat. Világ jelenségként, bármi magasabb rendű igazsághoz való kapcsolat nélkül való felfogása. Az emberek szellemiekben alszanak, de fel kéne ébredniük! 

Ez egy több mint egy órás videó Evolával francia nyelven, magyar felirattal  https://videa.hu/videok/hirek-politika/julius-evola-kiadatlan-interjuja…

Sztem érdemes meghallgatni! Bőven rácáfol a véleményedre is. Érinti az absztrakt művészet kérdését is. Meg annál sokkal fontosabb dolgokat is persze!