( shark | 2022. 10. 07., p – 23:58 )

"Többször próbálkoztam, hogy erre fel tudjam hívni a figyelmet, minden ajtón, minden szinten kopogtattam, de azzal szembesültem, hogy Orbán Viktorhoz soha nem jutott el a szakértői anyag."

Kéne Magyarországra is egy "Alo Presidente", ha ennyire nem működnek a delegálási láncok. Vagy csak a régebbi, 10 éves energetikai stratégiát olvasták:

"A geotermális alapú villamosenergia-termelés – a jelentős természeti tartalékok ellenére - egyelőre nem bizonyult ígéretes fejlesztési iránynak. Ennek oka, hogy a fúrási technológiák rendkívüli költségessége és a földtani sajátosságok (a viszonylag alacsony vízhőmérsékletek csak alacsony hatásfokú, azaz gazdaságtalan beruházást tesznek lehetővé) együttes hatásaként kockázatos beruházásnak tűnik. A jelenlegi körülmények között komoly tőkeerő és befektetési szándék szükséges a beruházáshoz, de vélhetően az egyéb piaci lehetőségek telítődése miatt ezen projektek is idővel elindulnak."

http://www.pestmegye.hu/images/2014/agazati_strategiak/Strategia_a_magy…

Nem pedig a frissebbet:

"Magyarország geotermikus potenciáljának jelenleg csak 10-15%-a hasznosul, noha a geotermikus energia kiaknázása – megfelelő ösztönzők kialakítása esetén – versenyképes alternatíva lehet más energiaforrásokkal szemben. Hazánk geológiai adottságaira tekintettel a cél a geotermikus hőenergia-potenciál kiaknázása, úgy a távhőtermelésben, mint az agrárgazdasági hasznosításban (pl. az üvegházak fűtésében)."

https://www.enhat.mekh.hu/s/magyarorszag_nemzeti_energia_es_klimaterve…