( mash | 2022. 10. 07., p – 13:22 )

Én egy i9-9900K-val használom. Villámgyors. Gyakorlatilag teljesen olyan, mintha valódi vason dolgoznék.

Fullscreen megy, mivel a desktop gépemben az RTX 3070 mellé raktam egy Radeon RX 560-at, amit dedikáltan megkapott a macOS oldal, hardware passthrough segítségével, tehát van 3D gyorsítás is. Szintén olyan, mintha valódi Apple vason menne.

Olyan hardware-t válogattam össze, amihez van megfelelő driver. Pl. raktam bele egy olyan PCI-os USB kártyát (szintén hardware passthrough-val), amihez tudtam, hogy van macOS driver, így tudok kábellel iOS debugot csinálni.

32 GB RAM van a gépben, annak megkapja a felét. vCPU-t meg rábíztam a QEMU ütemezőjére, tökéletesen elosztja a host és a guest között. Amikor manuálisan állítottam, nekem mindig lassabban ment valami, valamelyik oldalon, mint így. :)

Hát, a fordítási idő mindig a projekt méretétől függ, ugye. Én a 2000-3000 fájlból álló Unity3D-s (IL2CPP) projekteket 1-2 perc alatt fordítom, bár soha nem mértem még le. Ezen sem éreztem, hogy lassult volna az eredeti vason tapasztaltakhoz képest.

Ami nagyon jól működik és nagyon kényelmes, az a közös vágólap a két rendszer közt, illetve Barrierrel, hogy egy egeret és billentyűzetet használok a két felületen, még ha ez ugye nem is egy mezei rendszerre nyitott ablak, mint a hardware passthrough nélküli virtuális gépek esetén.
Szóval amíg az Apple nem nyírja ki az Intel alapú fejlesztést, vagy ha lesz ARM-ra valami hasonló megoldás később, én biztosan nem veszek gépet almáéktól megint.

Csináltunk pár éve egy benchmarkot (Cinebench) Apple gépekkel, amit már aktualizálni kellene, de nagyon beszédes volt már akkor is:
https://i.ibb.co/n6wj8Cq/image.png

Illetve kiszámoltam, hogy egy Cinebench pont eléréséhez mennyi dollárt kell a boltban hagynod az adott gép esetén (ár/teljesítmény):
https://i.ibb.co/RG8Pg5q/image.png