( asch | 2022. 10. 06., cs – 11:03 )

Először azon gondolkodnék el, hogy milyen olyan funkciót tudnék tenni bele, amitől jobb lenne mint a többi?

Például SQL helyett egy bináris protokollt csinálnék, amivel az SQL mögötti matematikai kifejezéseket lehet leírni, és csak efölött lenne egy réteg az SQL, de azt nem az adatbázis kezelné, hanem a kliens oldali lib. Ez tetszene, bár nem vagyok biztos benne, hogy van értelme.

Aztán úgy csinálnám, hogy az értelmező meg a végrehajtás-tervező az magas szintű nyelv lenne talán a Java magasságában, de maga az engine ami végrehajtja, az meg lehet, hogy C lenne úgy optimalizálva, hogy lehetőleg még dinamikus memória foglalás is minimális legyen. Legalábbis nem bizgentyűnkként, hanem a tervnek megfelelően előre foglalna. Szóval hogy gyors legyen, értitek.

Aztán a háttértár műveleteket egyből az új Linux API-val valósítanám meg, amiről itt nemrég szó volt. Ezzel talán lehetne javítani a sávszélességen a régi API-kra épülő meglévő engine-ekhez képest.

Valami ilyesmit csinálnék. Szerintem C-Java hibrid lenne. A Javát úgy csinálnám meg, hogy fusson .NET VM alatt is, hogy tudjanak versengeni a kegyeimért.