( uid_6201 | 2022. 10. 05., sze – 18:26 )

Hát, lehet onnan is kezdeni, hogy legyártom az alapkomponenseket. Végül a 14. perctől szól vele a rádióvevő, szívmelengető: https://www.youtube.com/watch?v=EzyXMEpq4qw
De onnan is lehet kezdeni, hogy veszek ehhez standard IC-ket, netán egyéb egychipes cél IC-t és abból gyorsabban összerakok egy sokkal jobb paraméterű eszközt.

Ami viszont fontosabb, hogy mi a megvalósítandó feladat és milyen egyéb feltételek befolyásolnak?
Kalapács vagy villáskulcs célszerűbb hozzá? Bár az utóbbival az anya meghúzásán túl lehet püfölni is, de az előző arra mégis praktikusabb a püfölésre.
De kalapáccsal ne akarj anyát meghúzni. Viszont a villáskulcs+kalapács együtt igen hatékony lehet a berohadt anya leküzdésére.

Programozási nyelvet is jó esetben a feladathoz választunk. Viszont a feladaton kívül sok egyéb tényező is befolyásolja a döntést.
Egy ilyen példa, hogy ha nekem azt mondod, hogy itt egy néhány millió soros TXT fájl (mérési adatok), amit értékeljek ki a prezentációhoz, akkor Python, mert az összedobás+eredményhez jutás együttese itt a leggazdaságosabb. Ha pedig egy nagy terhelhetőségű reverz proxy a cél valami hálózati szolgáltatás elé, akkor meg Rust, mert gyors és biztonságos.