( zaphodb | 2022. 10. 05., sze – 12:56 )

https://www.youtube.com/watch?v=oJKNrsDgGSw

annyit javult a dolog hogy nem 5 hanem 1€ osztalékjóváírási díj lesz, illetve ha ugyanaz a részvényed van több számlán, akkor nem számlánként, hanem összesítve számolják ezt. btw, ha ezen változtattak, akkor lehet máson is fognak, pl számlánként számlavezetési díj minek ha van állomány díj is. de ugyanígy gondolkodom, hogy pénz már be nem megy (KBC-vel is így voltam), sőt más okból ugyan, de lehet beszántok 1-2 TBSZ-t is (adózni nem sokat kell, mert "szerencsére" hiába vannak nyereségek, de jórészt negálja a veszteség). egy pozitívum van, hogy nem kell € HUF $ váltási köröket futni, hanem megy közvetlen, persze kérdéses mennyiért.

arra nem emkékszem vagy nem találtam, hogy ha eladok mindent, akkor kiutalási díj van-e vagy mennyi, ha nem ERSTE számlára menne.

sztem a felület fos :)  pl pár kattintás után nem látom, hogy pluszban vagy mínuszban van-e a részvényem (nem is tudom azt átment-e hogy mennyiért vettem). anno a randomtól kértem és beraktak plusz oszlopokat, %-okat. a kereskedés se 100-as, pl ha eladni akarok, nem csak a sajátjaimat látom jaaa és nem számlánként, hanem egyben ömlesztve az egészet.

lehet fapados volt a random de én elvoltam vele. IB demo számlát nyitottam, TWS sztem bazi bonyolult, de lehet csak megszokás kérdése.

nekem igazából az a bajom a TBSZ-el is, hogy nem egy számlára folynak be az osztalékok, így ritkábban tudok új részvényt venni (pláne ha a vétel ilyen sokba is kerül). én olyasmit számoltam (induló évben 2 havonta vétel, utána félévente), hogy 10 millió forintonként kb 180eFt éves díj lehet. ha 5%-ot sikerülne produkálni egy évben az 500eFt és abból adjak le 40%-ot, 'nyád. pláne hogy akkor is ha nem produkál. na most ezzel szemben meg kell nézni, hogy ezt megéri-e a TBSZ vs IB nem TBSZ. legjobb lenne egy IB TBSZ.

IB esetén még kérdéses a 100e€ OBA vagy 500e$ SIPC.
https://www.interactivebrokers.hu/en/index.php?f=48652&p=acc