( BehringerZoltan | 2022. 10. 03., h – 00:54 )

> Ezzel csak átdefiniálod az "egyforma" szót, hogy valami olyat jelentsen, amire senki épeszű ember nem használná.

Pardon, h mi?

> még az állatvilágban is van, ami tud számolni

hát meglepne! Hogy jelen van a világban az absztrakt gondolkodás az már a létrontás hatása. Mindegy h ez milyen régi dolog. Nem minden létrontás tudomány, de minden tudomány létrontás. De h még az állatokat is megfertőzte volna ez, az azért meglepő lenne! Pl nekem volt egy galambom: Gedeon. Parlagi galamb, vad galamb. Járt hozzám kajálni az erkélyre - hosszú panelház. Na most amikor ő repült a ház felé, akkor nem hiszem h megszámolta volna, h jobbról hányadik oszlop, és fentről hányadik sor metszésében van az erkélyem. Ő ezt valahogy máshogy tudta. Mindig időre jött. Atom pontosan. Aligha a toronyórát nézte! 

> Egyrészt, ha feltételezni akarod a Platón-féle idea-világot, akkor abban simán létezhetnek. Hoppá, ez az állítás is bizonytalan, ha a valóságra akarod vonatkoztatni.

Amikor ideákról írtam korábban, akkor nem a platoni öntőforma értelmében szándékoztam ezt tenni. Arra gondoltam, hogy mint marionett-bábukat az anyagot úgy mozgatják madzagon ezek az ideák, és így a jelenségvilágban minden az anyagban beálló jelenség nem önmagában létezik, hanem valami magasabb rendűnek a megnyilvánulása.